Abrikos og kokos kage.

Det er weekend og så kommer der gerne noget ekstra godt på bordet fordi man har lidt mere tid til at kræse om det der bliver lavet i køkknet. I weekenden bliver der gerne hygget lidt mere end til hverdag og en hjemmebagt kage er prikken over i'et. Hvad enten det er til kaffen/teen eller til dessert, så er hjemmebagt bare bedst og i mange tilfælde langt billigere end de kager man kan købe hos bageren.
Jeg elsker at bage kager, det er en nem måde at imponere japanerne på fordi de ikke har tradition for selv at bage og fordi mange japanere ikke har en ovn og dermed slet ikke kan lave hjemmebagte kager. Så der er ofte en kage i ovnen og desuden giver det jo sådan en dejlig duft i lejligheden, så der er slet ikke nogen grund til ikke at bage en kage.


Abrikos og kokos kage.

125 g tørrede abrikoser
125 g smør
2 dl sukker
2 æg
3 3/4 dl mel
1 1/2 tsk bagepulver
25 g kokosmel
3/4 dl mælk

Start med at dække abrikoserne med kogende vand og lad dem trække i 20 minutter. Når de har trukket og dryppet af skæres de i tern.
Kom smør og sukker i en skål og pisk det godt. Tilsæt æggene et af gangene og rør godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og kokosmel. Rør melet i skiftevis med mælk. Bland abrikoserne i dejen og kom dejen i en velsmurt randform eller hvilken form du nu foretrækker.
Kagen bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Pas på med ikke at bage den for meget så den bliver tør og smuldre når der skæres i den.




Selvfølgelig er der ikke noget der slår en svampet chokolade-kage, men det er også sjovt at prøve andre kager en gang imellem, så jeg afprøver altid nye opskrifter og nye kombinationer. Jeg synes selv at abrikoserne passer godt sammen med kokos i denne opskrift.

Hvad er din ynglings kage??

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Asta-kage.

Svinekød med miso og grøntsager.

Kylling i wok med peanuts og chili.