Hjemmelavet karry med grøntsager.

Japanes mad er meget mild i smagen i forhold til mad fra andre asiatiske lande, men det kan godt være meget saltet. En undtagelse er dog når det kommer til karry. Så kan det godt være noget kryddret i forhold til andet japansk mad. Jeg har altid været glad for karry og er kun blevet det endnu mere efter jeg er kommet til Japan. Mindst 1 gang om ugen laver jeg en eller anden form for karry-rette, så jeg har efterhånden prøvet en del. Nogen med bedre resultat end andre, men denne her er helt klart en af mine favoritter også selv om den er lidt mere sød i det fordi den indeholder peanutsbutter. Måske ikke lige den ingrediens man forbinder med karry-retter, men det fungere altså ret godt.

Hjemmelavet karry med grøntsager.

100 g hakket oksekød
100 g hakket svinekød
100 g friske hakket tomater
2 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk frisk revet ingefær
3 spsk revet løg
1/2 rød peber, fint hakket
1 1/2 spsk karry
1/2 spsk boullion pulver
1 1/2 spsk ketchup
1 spsk peanutbutter
1/2 spsk worchestersauce

Det her er en basis karry som man kan blande op med alle mulige forskellige grøntsager. Man kan også bruge denne blanding til at bage karry-brød med. Et brød man kan finde i enhver bagerbutik og supermarket herude. 

Svits hakket svinekød og oksekød. Tilsæt tomater og bland det godt. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre indtil det er blevet tykt.

Når basis karryen er færdig tilsættes 250 gram bønnespirer og 50 gram nira.
Serveres med ris.


Hvad er nira.
Nira er en blad-grøn grøntsag der bruges meget i det japanske, kinesiske og koreanske køkken. Det ligner store græs-strå og det har en meget kraftig smag og duft af hvidløg, men man få ikke hvidløgsånde som man gør af almindelig hvidløg.

Velbekomme 😋😋

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Asta-kage.

Svinekød med miso og grøntsager.

Kylling i wok med peanuts og chili.