Mapo Doufu.

Mapo Doufu er en af mine absolut ynglings retter fra det kinesiske køkken. Den bløde silke tofu blandet med den spicy smag af doubanjiang er for mine smagsløg bare helt perfekt. Det er en ret jeg ofte lave da det er nemt og enkelt, men samtidig fuld af smag fra chili, ingefær og hvidløg. 
Det er måske ikke lige den ret de fleste i vesten forbinder med kinesisk mad, men i lande omkring Kina er den meget populær og man kan stort set ikke finde en kinesisk restaurant der ikke servere mapo doufu. Der er ligefremt restauranter der kun servere mapo doufu fra en mild udgave til en super spicy udgave der kan få tårene til at trille ned af kinderne på selv den mest garvede chilispiser.
Mapo doufu kommer fra Sichuan provinsen der er kende for mere spicy mad end den man får mange andre steder i Kina.
Så hvis man er til chili er det her måske en ny ynglings ret.


Mapo Doufu.

300 g silke tofu
200 g hakket svinekød
1 bundt forårsløg
1 spsk frisk revet ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk doubanjiang
2 spsk soya
1 spsk kartoffelmel
Sesam olie

I en lille skål blandes kartoffelmel, tobanjan, ingefær og hvidløg. Rør det sammen med 1/2 dl vand og stil det til side.
Skyl forårsløg godt og skær det fint. Svits forårsløg i lidt sesamolie, når de er blødt skubbes de til siden. Tilsæt hakket svinekød og svits det god og bland det med forårsløg. Tilsæt blandingen af kartoffelmel, tobanjan, hvidløg og ingefær. Bland det godt med kød og forårsløg. Det kan være du skal tilsætte lidt mere vand så du får en cremet men stadig tyk sovs. Skær tofu  i små tern og tilsæt. Smag til med soya. 
Når tofuen er varmet igennem er retten klar til servering. Serveres sammen med ris.



 Der findes flere forskellige slags tofu. Bagt tofu, silke tofu, fast tofu m.m. Silke tofu er en meget fin og blød tofu der nemt går i stykker. Silke tofu er godt til retter hvor det tilsættes i sidste øjeblik da det kræver en nænsom behandling. Det er også godt til miso supper og til desserter hvor det er pureret. Det har en mild og cremet mælke-agtig smag.

Silke tofu.
 Hvad er Doubanjiang ?
Doubanjiang er en pasta der er lavet af gæret heste og soya bønner, ris, salt og forskellige krydderier, hvor af størstedelen er chilier i den stærke afdeling. Det bruges i særdeleshed i mad fra Sichuan provinsen hvor det betegnes som sjælen i madlavningen. Det bruges i alt fra nudler, ris, tofu til salater og det kan anvendes både i kolde og varme retter.

Boubanjiang.

Velbekomme.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Asta-kage.

Svinekød med miso og grøntsager.

Kylling i wok med peanuts og chili.