Serbiske svinekoteletter.

Det serbiske køkken er måske ikke det mest berømte køkken, men det betyder jo ikke at de ikke laver noget godt mad. Det betyder bare vi ikke har opdaget det endnu og det er faktisk lidt synd for de laver noget rigtig godt mad. Og serberne er mindst lige så mad-glade som os danskere eller japanerne for den sags skyld. 
Jeg må ærligt indrømme jeg kendte ikke så meget til serbisk mad før jeg en dag ved tilfælde faldt over denne opskrift, men det så bare for godt ud til ikke at skulle afprøves. Og siden da har jeg lavet den mange gange for det smager bare så godt selv om det egentlig er ret simpelt og ikke tager lang tid at lave.



Serbiske svinekoteletter.

2 spsk lys sennep
1 æg
4 svinekoteletter
2 dl rasp
2 tsk paprika
1tsk salt
2 skiver bacon
2 løg
2 peberfrugter
4 tomater
2 spsk smør

Pisk æg og sennep og smør det godt ud over koteletterne. Vend dem i rasp blandet med paprika og salt og steg dem i smøret på en pande til de er lysebrune.
Skær bacon i strimler. Pil og skær løg i strimler. Peberfrugter skæres også i strimler. Tomaterne skæres i både. Svits bacon og løg indtil løgene er bløde. Tilsæt peberfrugter og svits et øjeblik. Tilsæt tomaterne og lad det simre i 10 minutter under låg.
Lig koteletterne over på et fad og læg grøntsagerne ved siden af.
Serveres med ris.

Velbekomme.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Asta-kage.

Svinekød med miso og grøntsager.

Kylling i wok med peanuts og chili.