Tofu med kimchi.

Regntiden er begyndt og nej det regner ikke hele tiden, men det er tæt på i perioder. Ellers er det bare varmt og luftfugtigheden er høj og så har man bare ikke lyst til at spise en hel masse, med mindre det er koldt og let. Hjemme i Danmark vil det for de fleste nok betyde grillmad og en form for salater. Herude er det kolde nudler i form af soba og retter med tofu.
En tofu-ret jeg bliver ved med at vende tilbage til igen og igen, især om sommeren er kold tofu med kimchi.
Det er hurtigt og nemt at lave, kræver kun få ingredienser og så smager det bare godt på en varm dag.


Tofu med kimchi.
300 g fast tofu
150 g svinekød i skiver ( 2 mm )
200 g kimchi
1 spsk soya
( og det er faktisk det )

Steg kødet til det er lysebrunt. Tilsæt kimchi og varm det igennem.
Du kan nu vælge at hælde det over tofuen kold eller du kan varme tofuen op i varmt vand.
Server med det samme, gerne med ris hvis du er meget sulten.




Hvad er kimchi?
Kimchi er Koreas nationalret. Det er gæret grøntsager, hovedsaglig kinakål, hvidløg, radiser og frisk chili.
Det fåes i mange variationer fra mild til super spicy. Det kan spises alene eller blandet med andre ingredienser.
I Korea serveres kimchi med stort set alle retter. Det er nemt selv at lave kimchi, men tidskrævende. Efter kinakålen er saltet og kryddret skal den stå i 3-4 dage inden den er klar til brug. 
Jeg kan kun varmt anbefale man prøver kimchi hvis man aldrig har fået det før, især hvis man er vild med chili.

Velbekomme 😋😋

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Asta-kage.

Svinekød med miso og grøntsager.

Kylling i wok med peanuts og chili.